De Hoshizaki FM-serie biedt luchtgekoelde nuggetijsmachine die uitstekend geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Deze machines zijn zeer gewild in de horeca, cocktailbars, grote Europese supermarktketens, de medische sector en de gezondheidszorg. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en voordelen van deze machines:

1. Veelzijdig Nuggetijs

Nuggetijs bestaat voor 80% uit ijs en 20% uit water en is ideaal voor presentatiedoeleinden. Het compacte en samengeperste karakter van nuggetijs maakt het uitermate geschikt voor gebruik in cocktails, het koelen van drankjes en het presenteren van verse vis en andere producten.

2. Flexibiliteit in Ijstypen

Een opvallend kenmerk van de Hoshizaki FM-serie is de mogelijkheid om relatief eenvoudig over te schakelen tussen het produceren van schilferijs en nuggetijs. Dit maakt deze machines buitengewoon flexibel en in staat om aan verschillende ijsbehoeften te voldoen.

3. Duurzaamheid en Kostenbesparing

Deze machines maken gebruik van carbon wormlagers, die robuust zijn en een betrouwbaar alternatief vormen voor traditionele rollagers. Hierdoor wordt de levensduur van uw machine verlengd en kunt u besparen op onderhoudskosten. Bovendien zijn de worm en de verdamper gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van deze onderdelen. Dit vertaalt zich in een langere levensduur van uw machine en minder frequent onderhoud.

4. Milieuvriendelijk Koelmiddel en Isolatie

Hoshizaki zet zich in voor milieuvriendelijke koeltechnologie en maakt gebruik van koolwaterstoffen (KW) als koelmiddel. KW’s zijn natuurlijke verbindingen die bekend staan als de meest klimaatvriendelijke en kostenefficiënte koelmiddelen voor verwarming, koeling en bevriezing. Door KW’s te gebruiken, kan het energieverbruik van de ijsmachines met wel 20% per unit verminderd worden. Dit resulteert niet alleen in lagere CO2-uitstoot door energieleveranciers, maar ook in aanzienlijke kostenbesparingen voor uw bedrijf. Daarnaast wordt in de FM-serie gebruikgemaakt van CO2-schuimisolatie zonder HFK, wat verdere kostenbesparingen oplevert en een constante temperatuur in de unit handhaaft, wat bijdraagt aan een vermindering van de uitstoot van directe broeikasgassen.

Let op dat voor sommige combinaties van ijsmachines en opslagbunker mogelijk een topkit nodig is. Deze topkit zorgt voor een correcte montage van de ijsmachine en de opslagbunker. De benodigde topkit wordt aangegeven bij de opties, en de prijs van de opslagbunker is inclusief de vereiste topkits.

Kortom, Hoshizaki FM-luchtgekoelde nuggetijsmachine bieden veelzijdigheid, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor diverse bedrijfstakken en milieubewuste operaties.