De Hoshizaki FM-serie biedt luchtgekoelde schilferijsmachine die ideaal zijn voor verschillende toepassingen. Deze machines zijn populair in de horeca, cocktailbars, grote Europese supermarktketens, de medische sector en de gezondheidszorg. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en voordelen van deze machines:

1. Veelzijdig Schilferijs

Schilferijs bestaat voor 70% uit ijs en 30% uit water, en het wordt voornamelijk gebruikt voor koeling. In de medische sector wordt schilferijs bijvoorbeeld gebruikt voor het afkoelen van bloed en organen, terwijl de visindustrie het gebruikt voor het koelen, transporteren en opslaan van vis. De veelzijdigheid van schilferijs maakt het geschikt voor verschillende toepassingen.

2. Flexibele Ijstypen

Een opmerkelijke eigenschap van de Hoshizaki FM-serie is de mogelijkheid om de machines relatief goedkoop om te bouwen voor de productie van zowel schilferijs als nuggetijs. Hierdoor zijn deze machines buitengewoon flexibel en kunnen ze voldoen aan diverse ijsbehoeften.

3. Duurzaamheid en Kostenbesparing

De FM-serie maakt gebruik van carbon wormlagers, die bekend staan als een robuust alternatief voor rollagers. Dit verlengt de levensduur van uw machine en leidt tot lagere onderhoudskosten. Bovendien zijn de worm en de verdamper vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van deze componenten. Dit resulteert in minder frequente onderhoudsvereisten en een langere levensduur van de machine.

4. Milieuvriendelijk Koelmiddel en Isolatie

Hoshizaki streeft naar milieuvriendelijke koeltechnologie en gebruikt koolwaterstoffen (KW) als koelmiddel. KW’s zijn natuurlijke verbindingen die bekend staan als de meest klimaatvriendelijke en kostenefficiënte koelmiddelen voor verwarming, koeling en bevriezing. Door KW’s te gebruiken, kan het energieverbruik van de ijsmachines met wel 20% per unit verminderd worden. Dit resulteert niet alleen in lagere CO2-uitstoot door energieleveranciers, maar ook in aanzienlijke kostenbesparingen voor uw bedrijf. Daarnaast maakt de FM-serie gebruik van CO2-schuimisolatie zonder HFK, wat verdere kostenbesparingen oplevert en een constante temperatuur in de unit handhaaft, wat bijdraagt aan een vermindering van de uitstoot van directe broeikasgassen.

Let op: Voor bepaalde combinaties van ijsmachines en opslagbunker is mogelijk een topkit vereist. Deze topkit zorgt voor een correcte montage van de ijsmachine en de opslagbunker. De benodigde topkit wordt aangegeven bij de opties, en de prijs van de opslagbunker is inclusief de vereiste topkits.

In het kort biedt de Hoshizaki FM-serie luchtgekoelde schilferijsmachine veelzijdigheid, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor verschillende bedrijfstakken en milieubewuste operaties.