De Hoshizaki FM-serie biedt luchtgekoelde schilferijsmachine die ideaal zijn voor verschillende toepassingen. Deze ijsmachines hebben een brede aantrekkingskracht en worden veel gebruikt in horecabedrijven, cocktailbars, Europese supermarktketens, medische instellingen en de gezondheidszorg. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en voordelen van deze machines:

1. Veelzijdig Schilferijs

Schilferijs, dat voor 70% uit ijs en 30% uit water bestaat, is bijzonder geschikt voor koeling. In de medische sector wordt het gebruikt om bloed en organen af te koelen, terwijl het in de visindustrie wordt ingezet voor het koelen, transporteren en opslaan van vis. De mogelijkheid om schilferijs te produceren maakt deze machines zeer veelzijdig en geschikt voor diverse industrieën.

2. Flexibiliteit in Ijstypen

Hoshizaki-ijsmachines uit deze serie kunnen relatief eenvoudig worden omgebouwd voor de productie van schilfer- of nuggetijs. Hierdoor zijn ze flexibeler dan veel andere machines op de markt en kunnen ze aan verschillende ijsbehoeften voldoen.

3. Duurzaamheid en Kostenbesparing

Deze machines maken gebruik van carbon wormlagers, die een robuust alternatief zijn voor rollagers. Dit verhoogt de levensduur van de machine en resulteert in lagere onderhoudskosten. Bovendien zijn de worm en de verdamper gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, waardoor de levensduur van deze onderdelen wordt verlengd. Dit vertaalt zich in een langere levensduur van uw machine en minder frequente onderhoudswerkzaamheden, wat kosteneffectief is.

4. Milieuvriendelijk Koelmiddel en Isolatie

Hoshizaki zet zich in voor milieuvriendelijke koeltechnologie en maakt gebruik van koolwaterstoffen (KW) als koelmiddel. KW’s zijn natuurlijke verbindingen die bekend staan als de meest klimaatvriendelijke en kostenefficiënte koelmiddelen voor verwarming, koeling en bevriezing. Door KW’s te gebruiken, kan het energieverbruik van de ijsmachines met wel 20% per unit verminderd worden. Dit leidt niet alleen tot lagere CO2-uitstoot door energieleveranciers, maar ook tot aanzienlijke kostenbesparingen voor uw bedrijf. Bovendien wordt in de FM-serie gebruikgemaakt van CO2-schuimisolatie zonder HFK, wat verdere kostenbesparingen oplevert en een constante temperatuur in de unit handhaaft, wat bijdraagt aan een vermindering van de uitstoot van directe broeikasgassen.

Kortom, Hoshizaki FM-luchtgekoelde schilferijsmachine bieden veelzijdigheid, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor diverse bedrijfstakken en milieubewuste operaties.