Hoshizaki heeft met trots de Emerald Class geïntroduceerd, een nieuwe serie energiezuinige en milieuvriendelijke ijsmachines. Hoshizaki is wereldwijd marktleider in commerciële koel- en vriesapparatuur, en de Emerald Class symboliseert hun toewijding aan kostenbesparing en milieubescherming. Deze serie omvat ijsblokjes-, schilfer- en nuggetijsmachine en maakt gebruik van het natuurlijke koelmiddel R290 voor verbeterde energieprestaties. Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van de Hoshizaki Emerald Class:

1. Natuurlijk Koelmiddel R290

De Emerald Class ijsmachines gebruiken het natuurlijke koelmiddel R290. Dit koelmiddel is een van de meest milieuvriendelijke en kostenefficiënte opties voor verwarming, koeling en bevriezing. Het biedt verschillende voordelen, waaronder:

Vereist kleinere warmtewisselaars en leidingen vanwege de kleine benodigde hoeveelheid.
Zeer laag aardopwarmingsvermogen (GWP) van minder dan 5.
Uitstekende energie-efficiëntie.
Niet giftig en veilig bij juist gebruik.
2. Diverse Ijstypen

De Emerald Class omvat verschillende ijsmachines die ijsblokjes, schilfer- en nuggetijs produceren, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen.

3. Verbeterde Energieprestaties

Het gebruik van R290 als koelmiddel draagt bij aan verbeterde energieprestaties, wat leidt tot aanzienlijke energie- en kostenbesparingen voor bedrijven.

4. HACCP Gecertificeerd

De Emerald Class ijsmachines zijn HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) gecertificeerd, wat de veiligheid en hygiëne van het ijsproductieproces waarborgt.

5. Milieuvriendelijkheid en Kostenbesparingen

Door het gebruik van koolwaterstoffen (KW) als koelmiddel, dragen deze ijsmachines niet alleen bij aan duurzaamheid, maar verminderen ze ook de energiekosten tot wel 20% per unit. Dit resulteert in lagere CO2-uitstoot door energieleveranciers en besparingen voor bedrijven. Bovendien maken de units in de FM-serie gebruik van CO2-schuimisolatie zonder HFK, wat verdere kostenbesparingen oplevert en een constante temperatuur in de unit handhaaft, wat bijdraagt aan een vermindering van de uitstoot van directe broeikasgassen.

6. Aanbeveling voor Topkits

Merk op dat voor bepaalde combinaties van ijsmachines en opslagbunker mogelijk een topkit nodig is om de ijsmachine en de opslagbunker correct te monteren. De benodigde topkit wordt aangegeven bij de opties voor opslagbunker, waarbij de prijs van de opslagbunker inclusief de benodigde topkits is inbegrepen. Zorg ervoor dat u de juiste combinatie selecteert om een optimale werking te garanderen.