Hoshizaki’s Emerald Class: Duurzame Hydrocarbon Technologie

Hoshizaki, een wereldwijde marktleider in commerciële koel- en vriesapparatuur, heeft met trots de Emerald Class geïntroduceerd. Deze nieuwe serie omvat energiezuinige en milieuvriendelijke ijsmachines die Hoshizaki’s toewijding aan kostenbesparing en milieubescherming belichamen.

Ijsblokjes, Schilfer- en Nugget IJsmachines

De Emerald Class bestaat uit ijsblokjesmachine, schilferijsmachine en nuggetijsmachine. Wat deze serie onderscheidt, is het gebruik van het natuurlijke koelmiddel R290, wat resulteert in verbeterde energieprestaties en aanzienlijke energie- en kostenbesparingen. Bovendien zijn deze machines HACCP-gecertificeerd voor voedselveiligheid.

Waarom Natuurlijke Koelmiddelen en Koolwaterstof R290?

Koolwaterstoffen (HC’s) zijn natuurlijk voorkomende stoffen die bekendstaan als een van de meest milieuvriendelijke en kostenefficiënte koelmiddelen voor verwarming, koeling en bevriezing. Het gebruik van koolwaterstof R290 biedt tal van voordelen:

De kleine benodigde hoeveelheid maakt kleinere warmtewisselaars en leidingen mogelijk.
Zeer laag aardopwarmingsvermogen (<5). Uitstekende energie-efficiëntie. Niet giftig en veilig bij de juiste behandeling. IJsmachines die gebruikmaken van koolwaterstof (R290) dragen niet alleen bij aan duurzaamheid, maar verminderen ook de energiekosten. Flexibiliteit en Duurzaamheid Hoshizaki's FM-ijsseriemachines produceren schilfer- of nuggetijs en zijn veelzijdig inzetbaar. Ze zijn populair in horecagelegenheden, cocktailbars, supermarkten, de medische sector en de gezondheidszorg. Dankzij hun compressieproductieproces smelt het ijs minder snel, waardoor het ideaal is voor het presenteren van verse vis en andere producten. Milieuvriendelijke IJsmakers voor een Duurzamere Toekomst Hoshizaki loopt voorop in de productie van milieuvriendelijke ijsmachines. Door het gebruik van koolwaterstoffen zal het energieverbruik met wel 20% per unit verminderen, waardoor de CO2-uitstoot van energieleveranciers wordt verlaagd en bedrijfskosten worden bespaard. Daarnaast maakt de FM-serie gebruik van CO2-schuimisolatie zonder HFK, wat zorgt voor stabiele temperaturen en bijdraagt aan een verminderde uitstoot van directe broeikasgassen. Let op! Voor sommige combinaties van ijsmachines en opslagbunker is mogelijk een topkit nodig om de ijsmachine en de opslagbunker correct te monteren. De vereiste topkit wordt aangegeven bij de opties voor opslagbunker, waarbij de prijs van de opslagbunker inclusief de benodigde topkits is inbegrepen.