Hoshizaki’s FM-serie schilferijsmachine biedt veelzijdige oplossingen voor verschillende toepassingen. Deze machines produceren schilfer- of nuggetijs en zijn buitengewoon populair in diverse sectoren, waaronder de horeca, cocktailbars, supermarkten en de medische en gezondheidszorgsector. Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van deze machines:

1. Schilferijs voor Diverse Toepassingen

Schilferijs, dat voor ongeveer 70% uit ijs en 30% uit water bestaat, is ideaal voor koeling. Het wordt veel gebruikt in de medische sector om bloed en organen te koelen en in de visindustrie voor het koelen, transporteren en opslaan van vis.

2. Flexibiliteit en Gemak

Hoshizaki-ijsmachines in de FM-serie kunnen eenvoudig en kosteneffectief worden omgebouwd voor de productie van schilfer- of nuggetijs, waardoor ze flexibeler zijn dan andere machines op de markt.

3. Duurzaamheid met Carbon Wormlagers

Deze machines zijn uitgerust met carbon wormlagers, die een robuust alternatief vormen voor rollagers. Dit verlengt de levensduur van uw machine en verlaagt de onderhoudskosten. Bovendien zijn de worm en de verdamper gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, wat de duurzaamheid verder bevordert en de frequentie van onderhoudsbeurten vermindert.

4. Milieuvriendelijk met Koolwaterstof Koelmiddel (R290)

Hoshizaki is toonaangevend in de productie van milieuvriendelijke ijsmachines en maakt gebruik van koolwaterstof (KW) als koelmiddel. Koolwaterstoffen zijn natuurlijk voorkomende verbindingen en zijn bewezen de meest klimaatvriendelijke en kostenefficiënte koelmiddelen te zijn voor verwarming, koeling en bevriezing. Het gebruik van koolwaterstof R290 in deze machines resulteert in tal van voordelen:

Tot 20% energiebesparing per unit, wat leidt tot lagere CO2-uitstoot door energieleveranciers en kostenbesparingen voor bedrijven.
Gebruik van CO2-schuimisolatie zonder HFK, wat bijdraagt aan verdere kostenbesparingen en een stabiele temperatuur in de unit handhaaft.
Vermindering van de uitstoot van directe broeikasgassen, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd.
5. Topkits voor Aanpassing

Let op dat voor bepaalde combinaties van ijsmachines en opslagbunker mogelijk een topkit nodig is om de ijsmachine en de opslagbunker correct te monteren. De benodigde topkit wordt aangegeven bij de opties voor opslagbunker, waarbij de prijs van de opslagbunker inclusief de benodigde topkits is inbegrepen. Zorg ervoor dat u de juiste combinatie selecteert om een optimale werking te garanderen.