Hoshizaki FM-ijsmachines staan bekend om hun veelzijdigheid bij het produceren van schilfer- of nuggetijs voor uiteenlopende toepassingen. Ze zijn de favoriet in de horeca, cocktailbars, grote Europese supermarktketens en worden eveneens gewaardeerd in de medische en gezondheidszorgsector. Wat deze machines onderscheidt, is het unieke compressieproces tijdens de ijsproductie, wat resulteert in ijs dat langzaam smelt. Dit maakt ze perfect geschikt voor het serveren van verse vis en andere delicate producten zonder het risico op ‘vriesbrand’.

Nuggetijs: Compact en Ideaal voor Presentatie

Nuggetijs bestaat voor 80% uit ijs en 20% uit water, en het is nog dichter samengeperst dan schilferijs, waardoor het ideaal is voor presentatiedoeleinden.

Flexibele Opties en Duurzaamheid

Hoshizaki-ijsmachines in deze serie onderscheiden zich door hun aanpasbaarheid. Ze kunnen relatief eenvoudig worden omgebouwd voor schilfer- of nuggetijs, wat hen aanzienlijk flexibeler maakt dan andere machines op de markt. De machines zijn uitgerust met carbon wormlagers, een zeer robuust alternatief voor traditionele rollagers. Dit resulteert in een verlengde levensduur van uw machine en besparingen op onderhoudskosten. De worm en de verdamper zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal, wat hun duurzaamheid verder verhoogt en de noodzaak van frequente onderhoudsbeurten vermindert.

Milieuvriendelijke Ijsproductie

Hoshizaki zet zich in voor milieuvriendelijke ijsproductie. Ze maken gebruik van natuurlijke koolwaterstoffen (KW) als koelmiddelen, die bekendstaan als de meest milieuvriendelijke en kostenefficiënte opties voor verwarming, koeling en vriezen. Deze technologie kan het energieverbruik tot wel 20% per unit verminderen, wat niet alleen de CO2-uitstoot van energieleveranciers verlaagt, maar ook uw bedrijfskosten drukt. Daarnaast wordt in de FM-serie gebruikgemaakt van CO2-schuimisolatie zonder HFK, wat zorgt voor stabiele temperaturen in de unit en bijdraagt aan een verminderde uitstoot van directe broeikasgassen.

Let op!

Voor bepaalde combinaties van ijsmachines en opslagbunker kan een topkit nodig zijn om de ijsmachine en de opslagbunker correct te monteren. De benodigde topkit wordt aangegeven bij de opties voor opslagbunker, waarbij de prijs van de opslagbunker inclusief de benodigde topkits is inbegrepen.