Hoshizaki FM-ijsmachines staan bekend om hun veelzijdigheid bij het produceren van schilfer- of nuggetijs voor diverse toepassingen. Ze zijn bijzonder populair in horecagelegenheden, cocktailbars, grote Europese supermarktketens, maar ook in de medische sector en de gezondheidszorg. Wat deze machines onderscheidt, is het unieke compressieproces tijdens de ijsproductie, wat resulteert in ijs dat langzaam smelt. Dit maakt ze uitermate geschikt voor het presenteren van verse vis en andere delicate producten zonder het risico op ‘vriesbrand’.

Schilferijs: Ideaal voor Koeling en Diverse Toepassingen

Schilferijs bestaat voor 70% uit ijs en 30% uit water, en wordt met name gebruikt voor koelingstoepassingen. In de medische sector wordt schilferijs bijvoorbeeld ingezet voor het koelen van bloed en organen, terwijl het in de visindustrie wordt gebruikt voor het koelen, transporteren en opslaan van vis.

Flexibiliteit en Duurzaamheid

Hoshizaki-ijsmachines in deze serie kunnen op een relatief voordelige manier worden aangepast voor de productie van schilfer- of nuggetijs, wat hen aanzienlijk flexibeler maakt dan andere machines op de markt. Deze machines zijn uitgerust met carbon wormlagers, een bijzonder robuust alternatief voor traditionele rollagers. Dit resulteert in een langere levensduur van uw machine en besparingen op onderhoudskosten. De worm en de verdamper zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal, wat hun duurzaamheid verder vergroot en de behoefte aan frequente onderhoudsbeurten vermindert.

Milieuvriendelijke Ijsproductie

Hoshizaki zet zich in voor milieuvriendelijke ijsproductie. Ze maken gebruik van natuurlijke koolwaterstoffen (KW) als koelmiddelen, die bekendstaan als de meest milieuvriendelijke en kostenefficiënte opties voor verwarming, koeling en vriezen. Deze technologie kan het energieverbruik tot wel 20% per unit verminderen, wat niet alleen de CO2-uitstoot van energieleveranciers verlaagt, maar ook uw bedrijfskosten drukt. Daarnaast wordt in de FM-serie gebruikgemaakt van CO2-schuimisolatie zonder HFK, wat zorgt voor stabiele temperaturen in de unit en bijdraagt aan een verminderde uitstoot van directe broeikasgassen.

Let op!

Voor sommige combinaties van ijsmachine en opslagbunker is mogelijk een topkit nodig om de ijsmachine en de opslagbunker correct te monteren. De benodigde topkit wordt aangegeven bij de opties voor opslagbunker, waarbij de prijs van de opslagbunker inclusief de benodigde topkits is inbegrepen.