Hoshizaki FM-ijsmachines zijn de eerste keuze voor het produceren van schilfer- of nuggetijs voor uiteenlopende toepassingen. Ze genieten een uitstekende reputatie in horecabedrijven, cocktailbars, grote Europese supermarktketens en vinden eveneens hun plaats in de medische en gezondheidszorgsector. Een unieke eigenschap van deze ijsmachines is het compressieproces tijdens de ijsproductie, wat resulteert in ijs dat minder snel smelt. Hierdoor is het perfect geschikt voor het presenteren van verse vis en andere delicate producten zonder het risico op ‘vriesbrand’.

Schilferijs: De Perfecte Mix van Ijs en Water

Schilferijs bestaat voor 70% uit ijs en voor 30% uit water, waardoor het ideaal is voor koeldoeleinden. In de medische sector wordt schilferijs bijvoorbeeld gebruikt voor het koelen van bloed en organen, terwijl de visindustrie het inzet voor het koelen, transporteren en opslaan van vis.

Flexibele Opties en Duurzaamheid

Hoshizaki-ijsmachines in deze serie onderscheiden zich door hun aanpasbaarheid. Ze kunnen relatief eenvoudig worden omgebouwd voor schilfer- of nuggetijs, wat hen flexibeler maakt dan veel andere machines op de markt. De machines zijn uitgerust met carbon wormlagers, een uiterst robuuste vervanging voor traditionele rollagers. Dit resulteert in een verlengde levensduur van uw machine en besparingen op onderhoudskosten. De worm en de verdamper zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal, waardoor hun duurzaamheid verder wordt verhoogd en uw machine minder vaak onderhoud nodig heeft.

Milieuvriendelijke Ijsproductie

Hoshizaki zet zich in voor milieuvriendelijke ijsproductie. Ze maken gebruik van natuurlijke koolwaterstoffen (KW) als koelmiddelen, bekend als de meest milieuvriendelijke en kostenefficiënte opties voor verwarming, koeling en vriezen. Door deze technologie kan het energieverbruik tot wel 20% per unit verminderen, wat niet alleen de CO2-uitstoot van energieleveranciers verlaagt, maar ook uw bedrijfskosten drukt. Daarnaast wordt in de FM-serie gebruikgemaakt van CO2-schuimisolatie zonder HFK, wat zorgt voor stabiele temperaturen in de unit en bijdraagt aan een verminderde uitstoot van directe broeikasgassen.

Let op!

Voor bepaalde combinaties van ijsmachines en opslagbunker kan een topkit nodig zijn om de ijsmachine en de opslagbunker correct te monteren. De benodigde topkit wordt aangegeven bij de opties voor opslagbunker, waarbij de prijs van de opslagbunker inclusief de benodigde topkits is inbegrepen.