Hoshizaki FM-ijsmachines zijn toonaangevend in het produceren van zowel schilfer- als nuggetijs, en ze worden gewaardeerd in diverse sectoren, waaronder horecabedrijven, cocktailbars, grote Europese supermarktketens, de medische wereld en de gezondheidszorg.

Een unieke eigenschap van het ijs dat door Hoshizaki-ijsmachines wordt geproduceerd, is dat het tijdens de productie wordt gecomprimeerd, waardoor het ijs minder snel smelt. Dit is met name van belang bij het presenteren van verse vis en andere delicate producten, waarbij het fenomeen ‘vriesbrand’ geen kans krijgt.

Nuggetijs: Een Samengeperst Juweeltje

Nuggetijs, bestaande uit 80% ijs en 20% water, is nog dichter samengeperst dan schilferijs. Het is de ideale keuze voor presentatiedoeleinden.

Hoshizaki-ijsmachines in deze serie onderscheiden zich door hun aanpasbaarheid. Ze kunnen op een kostenefficiënte wijze worden omgebouwd voor schilfer- of nuggetijs, waardoor ze flexibeler zijn dan de meeste andere machines op de markt.

Duurzaam Ontwerp met Carbon Wormlagers

Deze serie ijsmachines maakt gebruik van carbon wormlagers, een robuust alternatief voor traditionele rollagers. Dit resulteert in een langere levensduur van uw machine en bespaart op onderhoudskosten. Zowel de worm als de verdamper zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal, wat hun duurzaamheid verder verhoogt. Hierdoor gaan uw machines langer mee en hebben ze minder frequente onderhoudsbeurten nodig.

Milieuvriendelijke Ijsproductie

Hoshizaki zet zich in voor milieuvriendelijke ijsproductie. Ze maken gebruik van natuurlijke koolwaterstoffen (KW) als koelmiddelen, die bekend staan als de meest klimaatvriendelijke en kostenefficiënte optie voor verwarming, koeling en vriezen. Het gebruik van deze koolwaterstoffen resulteert in een energiebesparing tot wel 20% per unit, wat niet alleen de CO2-uitstoot van energieleveranciers vermindert, maar ook uw bedrijfskosten verlaagt.

Bovendien worden de units in de FM-serie geïsoleerd met CO2-schuim zonder HFK, wat de bedrijfskosten nog verder vermindert. Dit zorgt voor een constante temperatuur in de unit en draagt bij aan het verminderen van de uitstoot van directe broeikasgassen.

Let op!

Voor bepaalde combinaties van ijsmachines en opslagbunker kan een topkit nodig zijn om de ijsmachine en de opslagbunker correct te monteren. De benodigde topkit wordt aangegeven bij de opties voor opslagbunker. De prijs van de opslagbunker is inclusief de benodigde topkits.