De FM-120KE-HC/HCN is een compacte ijsmachine die gebruikmaakt van het natuurlijke koelmiddel R290. Deze machine is zeer energiezuinig, met een energiebesparing van 23,6% in vergelijking met het HFC-model.* Het behoort tot de Emerald Class, de nieuwe serie milieuvriendelijke ijsmachines van Hoshizaki.

Deze ijsmachine produceert maximaal 125 kg schilferijs en 110 kg nuggetijs per 24 uur (bij een omgevingstemperatuur van 10°C en watertoevoertemperatuur van 10°C). Het is uitgerust met een automatisch spoelsysteem om bacterievorming tegen te gaan. De ijsmachines zijn voorzien van elektronische bediening die het productieproces zo regelt dat het resultaat onder wisselende omstandigheden altijd optimaal is, zonder handmatige afstelling.

Dankzij het gemakkelijk te reinigen luchtfilter kunt u het dagelijkse onderhoud zelf uitvoeren, wat de levensduur van uw Hoshizaki ijsmachine verlengt en aanzienlijk bespaart op het aantal onderhoudsbeurten. De roestvrijstalen buitenkant met geïntegreerde handgrepen zorgt voor een hygiënische en hoogwaardige afwerking.

Gebaseerd op een intern onderzoek waarbij Hoshizaki-machines zijn vergeleken, zijn de ijsproductiecapaciteiten als volgt:

Ongeveer 110 kg bij een omgevingstemperatuur van 10°C en watertoevoertemperatuur van 10°C, met een benodigde ruimte van ongeveer 0,110 m³.
Ongeveer 96 kg bij een omgevingstemperatuur van 21°C en watertoevoertemperatuur van 15°C, met een benodigde ruimte van ongeveer 0,096 m³.
Ongeveer 75 kg bij een omgevingstemperatuur van 32°C en watertoevoertemperatuur van 21°C, met een benodigde ruimte van ongeveer 0,075 m³.
Deze ijsmachine is ontworpen om te werken binnen de volgende specificaties:

Omgevingstemperatuur: 5 – 40°C
Watertoevoertemperatuur: 5 – 35°C
Watertoevoerdruk: 0,5-8 bar (0,05-0,8 MPa)
Spanningsbereik: Nominale spanning ± 6%
Omgevingseisen
*De energiebesparing is gebaseerd op een interne vergelijking met Hoshizaki-machines.