De Hoshizaki FM-ijsmachines zijn zeer veelzijdig en produceren zowel schilfer- als nuggetijs, waardoor ze zeer gewild zijn in diverse sectoren. Ze zijn een favoriet bij horecabedrijven, cocktailbars, grote Europese supermarktketens, en ook in de medische en gezondheidszorgsector. Tijdens de productie wordt het ijs gecomprimeerd, wat resulteert in een langzamere smelttijd. Het ijs dat door Hoshizaki-ijsmachines wordt geproduceerd, voorkomt het vervelende probleem van ‘vriesbrand’ bij het presenteren van verse vis en andere producten.

Nuggetijs, dat voor 80% uit ijs en 20% uit water bestaat, is nog compacter dan schilferijs en leent zich uitstekend voor presentatiedoeleinden. De flexibiliteit van de Hoshizaki-ijsmachines in deze serie wordt benadrukt doordat ze relatief eenvoudig kunnen worden omgebouwd voor zowel schilfer- als nuggetijs, wat hen onderscheidt van andere machines op de markt.

Bovendien maken deze machines gebruik van duurzame carbon wormlagers, een robuust alternatief voor rollagers. Hierdoor gaat uw machine langer mee en bespaart u op onderhoudskosten. Zowel de worm als de verdamper zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal, wat de levensduur van deze onderdelen verder verlengt en de behoefte aan onderhoud vermindert.

Hoshizaki is toonaangevend op het gebied van milieuvriendelijke ijsmachines. Door het gebruik van natuurlijke koolwaterstoffen (KW) als koelmiddel wordt het energieverbruik per unit met maar liefst 20% verminderd, wat resulteert in lagere CO2-uitstoot door energieleveranciers en besparingen op bedrijfskosten. Bovendien zijn de FM-serie units voorzien van CO2-schuimisolatie zonder HFK, wat verdere besparingen op bedrijfskosten oplevert en zorgt voor een constante temperatuur in de unit, wat bijdraagt aan een vermindering van de uitstoot van directe broeikasgassen.

Let op: Voor sommige combinaties van ijsmachines en opslagbunker is mogelijk een topkit vereist, die zorgt voor de juiste integratie van de ijsmachine en de opslagbunker. De benodigde topkit wordt vermeld bij de beschikbare opties (de prijs van de opslagbunker is inclusief de benodigde topkits).