Hoshizaki FM-machines zijn veelzijdige ijsmachines die schilfer- of nuggetijs produceren. Ze zijn enorm populair in de horeca, cocktailbars, grote Europese supermarktketens en zelfs in de medische en gezondheidszorgsector. Tijdens het productieproces wordt het ijs samengeperst, waardoor het langzaam smelt. De ijsblokjes die door Hoshizaki-ijsmachines worden gemaakt, elimineren het probleem van ‘vriesbrand’ bij het presenteren van verse vis en andere producten.

Schilferijs bestaat voor 70% uit ijs en 30% uit water en wordt voornamelijk gebruikt voor koeldoeleinden. In de medische sector wordt schilferijs bijvoorbeeld gebruikt om bloed en organen af te koelen, terwijl de visindustrie het gebruikt voor het koelen, transporteren en opslaan van vis.

De ijsmachines in deze serie van Hoshizaki kunnen relatief eenvoudig worden omgebouwd om zowel schilfer- als nuggetijs te produceren, wat hen aanzienlijk flexibeler maakt dan andere machines op de markt.

Deze serie maakt gebruik van carbon wormlagers als een robuust alternatief voor traditionele rollagers. Dit verlengt de levensduur van de machine en vermindert onderhoudskosten. Zowel de worm als de verdamper zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal, wat de duurzaamheid van deze onderdelen verbetert en resulteert in minder frequente onderhoudsvereisten.

Hoshizaki is toegewijd aan milieuvriendelijke ijsproductie door het gebruik van koolwaterstoffen (KW) als koelmiddel. Deze natuurlijk voorkomende verbindingen hebben zich bewezen als de meest klimaatvriendelijke en kostenefficiënte koelmiddelen voor verwarming, koeling en bevriezing. Hoshizaki loopt voorop in de productie van milieuvriendelijke ijsmachines. Dit leidt tot aanzienlijke energiebesparingen (tot 20% per eenheid), wat resulteert in lagere CO2-uitstoot door energieleveranciers en kostenbesparingen voor uw bedrijf. Bovendien maken de FM-serie units gebruik van CO2-schuimisolatie zonder HFK, wat verdere kostenbesparingen oplevert en zorgt voor een constante temperatuur in de unit, wat bijdraagt aan een vermindering van de uitstoot van directe broeikasgassen.