Mogelijke opslagbunker: B-501SA (217 kg), B-801SA (348 kg).

Hoshizaki FM-machines zijn gespecialiseerd in het produceren van zowel schilfer- als nuggetijs en vinden hun toepassing in diverse sectoren. Ze zijn bijzonder populair in de horeca, cocktailbars, grote Europese supermarktketens, maar ook in de medische en gezondheidszorgsector. Tijdens de productie wordt het ijs gecomprimeerd, wat resulteert in een langer houdbaar ijs dat minder snel smelt. Het gebruik van ijs geproduceerd door Hoshizaki-ijsmachines voorkomt het vervelende fenomeen van ‘vriesbrand’ bij het presenteren van verse vis en andere producten.

Nuggetijs, dat voor 80% uit ijs en voor 20% uit water bestaat, is nog compacter dan schilferijs en leent zich uitstekend voor presentatiedoeleinden.

Een opvallend kenmerk van de Hoshizaki-ijsmachines in deze serie is hun aanpasbaarheid. Ze kunnen relatief eenvoudig worden omgebouwd voor zowel schilfer- als nuggetijs, wat ze buitengewoon flexibel maakt in vergelijking met andere machines op de markt.

Bovendien maken deze machines gebruik van carbon wormlagers, een uiterst robuust alternatief voor traditionele rollagers. Dit resulteert in een langere levensduur van uw machine en lagere onderhoudskosten. Zowel de worm als de verdamper zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal, wat de duurzaamheid van deze onderdelen bevordert en resulteert in minder frequente onderhoudsinterventies.

Met betrekking tot milieuvriendelijkheid heeft Hoshizaki zich ingezet voor duurzame ijsbereiding door gebruik te maken van koolwaterstoffen (KW) als koelmiddel. Deze natuurlijke verbindingen worden beschouwd als de meest milieuvriendelijke en kostenefficiënte koelmiddelen voor verwarmen, koelen en vriezen. Hoshizaki loopt voorop in de productie van milieuvriendelijke ijsmachines. Dit leidt tot een aanzienlijke afname van het energieverbruik (tot 20% per eenheid), wat niet alleen resulteert in een lagere CO2-uitstoot door energieleveranciers, maar ook in kostenbesparingen voor uw bedrijf. Bovendien maken de FM-serie units gebruik van CO2-schuimisolatie zonder HFK, wat verdere kostenbesparingen oplevert en ervoor zorgt dat de temperatuur in de unit constant blijft, wat bijdraagt aan een vermindering van de uitstoot van directe broeikasgassen.

Let op! Voor bepaalde combinaties van ijsmachine en opslagbunker kan mogelijk een topkit nodig zijn. Deze zorgt voor een correcte montage van de ijsmachine en de opslagbunker. De vereiste topkit wordt aangegeven bij de onderstaande opties (de prijs van de opslagbunker is inclusief de benodigde topkits).