Opgelet: Opslagbunker niet inbegrepen. Mogelijke opslagbunker: B-501SA (217 kg), B-801SA (348 kg).

Hoshizaki FM-machines produceren zowel schilfer- als nuggetijs, geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Ze zijn bijzonder populair in de horeca, cocktailbars, grote Europese supermarktketens, evenals in de medische en gezondheidszorgsector. Het ijs wordt tijdens de productie samengeperst, waardoor het langer zijn vorm behoudt. Met Hoshizaki-ijsmachines hoeft u zich geen zorgen te maken over het ongewenste “vriesbrand”-effect bij het presenteren van verse vis en andere producten.

Nuggetijs, bestaande voor 80% uit ijs en 20% uit water, is nog compacter dan schilferijs en daardoor perfect geschikt voor presentatiedoeleinden.

Wat deze serie Hoshizaki-ijsmachines onderscheidt, is de mogelijkheid om ze relatief voordelig om te bouwen voor zowel schilfer- als nuggetijs. Dit maakt ze buitengewoon flexibel in vergelijking met andere machines op de markt.

Deze machines maken gebruik van carbon wormlagers, een uiterst robuust alternatief voor traditionele rollagers. Dit verhoogt niet alleen de levensduur van uw machine, maar bespaart ook op onderhoudskosten. Zowel de worm als de verdamper zijn vervaardigd van hoogwaardig roestvrij staal, wat de duurzaamheid van deze onderdelen bevordert en resulteert in een langere levensduur van uw machine, met minder frequente onderhoudsinterventies.

Hoshizaki streeft naar milieuvriendelijke ijsbereiding door het gebruik van koolwaterstoffen (KW) als koelmiddel. Deze natuurlijk voorkomende verbindingen hebben zich bewezen als de meest milieuvriendelijke en kosteneffectieve koelmiddelen voor verwarmen, koelen en vriezen. Hoshizaki loopt voorop in de productie van milieuvriendelijke ijsmachines. Hierdoor daalt het energieverbruik per eenheid met maar liefst 20%, wat niet alleen leidt tot lagere CO2-uitstoot door energieleveranciers, maar ook tot kostenbesparingen voor uw bedrijf. Bovendien maken de FM-serie units gebruik van CO2-schuimisolatie zonder HFK, wat verdere kostenbesparingen oplevert. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur in de unit stabiel blijft, wat bijdraagt aan een vermindering van de uitstoot van directe broeikasgassen.

Belangrijk: Voor bepaalde combinaties van ijsmachines en opslagbunker kan een topkit vereist zijn. Deze zorgt voor een correcte montage van de ijsmachine en de opslagbunker. De benodigde topkit wordt aangegeven bij de onderstaande opties (de prijs van de opslagbunker is inclusief de vereiste topkits).