Mogelijke opslagbunker: B-210SA (217 kg), B-340SA (348 kg).

De Hoshizaki FM-machines produceren zowel schilfer- als nuggetijs en zijn daarom zeer gewild in de horeca, cocktailbars, grote Europese supermarktketens, evenals in de medische en gezondheidszorgsector. Tijdens het productieproces wordt het ijs samengeperst, wat resulteert in een langzamere smelttijd. Met het ijs dat door Hoshizaki-ijsmachines wordt geproduceerd, hoeft u zich geen zorgen te maken over het fenomeen “vriesbrand” bij het presenteren van verse vis of andere producten.

Nuggetijs, dat voor 80% uit ijs en 20% uit water bestaat, is zelfs compacter dan schilferijs en leent zich uitstekend voor presentatiedoeleinden.

Wat deze serie Hoshizaki-ijsmachines bijzonder maakt, is de mogelijkheid om ze tegen relatief lage kosten om te bouwen voor zowel schilfer- als nuggetijs, waardoor ze aanzienlijk flexibeler zijn dan andere machines op de markt.

Deze machines zijn uitgerust met carbon wormlagers, een zeer robuust alternatief voor traditionele rollagers. Dit verhoogt niet alleen de levensduur van uw machine, maar vermindert ook de onderhoudskosten. Zowel de worm als de verdamper zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal, wat de duurzaamheid van deze onderdelen bevordert en resulteert in een langere levensduur van uw machine, met minder frequent onderhoud.

Wat betreft milieuvriendelijkheid, zet Hoshizaki zich in voor de toekomst door koolwaterstoffen (KW) te gebruiken als koelmiddel. Deze natuurlijk voorkomende verbindingen hebben zich bewezen als de meest milieuvriendelijke en kosteneffectieve koelmiddelen voor verwarming, koeling en vriezen. Hoshizaki loopt voorop in de productie van milieuvriendelijke ijsmachines. Dit resulteert in een verminderd energieverbruik (tot 20% per eenheid), wat niet alleen de CO2-uitstoot door energieleveranciers vermindert, maar ook kostenbesparingen oplevert voor uw bedrijf. Bovendien maken de FM-serie units gebruik van CO2-schuimisolatie zonder HFK, wat verdere kostenbesparingen oplevert en ervoor zorgt dat de temperatuur in de unit stabiel blijft, wat bijdraagt aan een vermindering van de uitstoot van directe broeikasgassen.

Houd er rekening mee dat voor bepaalde combinaties van ijsmachine en opslagbunker mogelijk een topkit nodig is om de ijsmachine en de bunker correct samen te bouwen. De vereiste topkit wordt aangegeven bij de onderstaande opties (de prijs van de opslagbunker is inclusief de benodigde topkits).