Espresso martini

Espresso martini

Weg met de mimosa, er is een nieuw brunchdrankje in de stad! De espresso martini is de perfecte opkikker voor elke gelegenheid. Gemaakt van wodka, koffielikeur en espresso geeft deze cocktail je zeker een kick. Of je nu geniet van een brunch met vrienden of tot rust komt na een lange nacht, dit drankje zal gegarandeerd in de smaak vallen. Dus als je de volgende keer op zoek bent naar iets speciaals, overweeg dan om de espresso martini eens te proberen. Proost!

In Espresso martini glazen
Drank: vodka
Dit is een sterke cocktail
Bereiding in 4 minuten
Niveau is makkelijk

Espresso martini recept

120 ml espresso
100 ml vodka
30 ml koffielikeur
3 koffiebonen
ijsblokjes

Espresso martini

De geschiedenis van de espresso martini

Wie kan de beroemde espresso martini vergeten? Deze cocktail met koffie werd voor het eerst uitgevonden in 1983 in de beroemde Soho Brassiere in Londen en werd al snel populair over de hele wereld. Terwijl de klassieke martini’s bestaan uit gin of vodka, maakt deze cocktail gebruik van koud gebrouwen espresso in plaats van traditionele alcoholen als whisky en brandy. De combinatie van zoete ingrediënten, zoals Kahlua en suikersiroop, draagt bij aan de complexiteit en het volle smaakprofiel. Om een authentieke espresso martini te maken begin je met het combineren van 100ml wodka met 30ml Kahlua en 120ml espresso in een boston shaker gevuld met ijsblokjes. Schud krachtig en schenk het geheel in een gekoeld glas. De perfecte manier om een avond af te sluiten!

Wat is een espresso martini en wat zit er in?

De espresso martini is een unieke en heerlijke draai aan de traditionele martini! Deze met cafeïne doordrenkte cocktail bestaat uit wodka, likeur met koffiesmaak en vers gezette espresso. Om er een te maken giet je 100ml wodka, een 30ml koffielikeur (zoals Kahlua of Kahlúa Especial) en een ons vers gezette espresso in een shaker gevuld met ijs. Schud krachtig gedurende twintig tot dertig seconden en zeef het in een gekoeld glas. Garneer ten slotte met drie koffiebonen voor een mooie presentatie. Geniet van dit levendige brouwsel – proost!

Hoe maak je een perfecte espresso martini

Een perfecte espresso martini maken vereist een paar speciale ingrediënten, een beetje techniek en de juiste espressomachine. Begin met het combineren van 120ml espresso met 100ml vodka en 30ml koffielikeur in een met ijs gevulde shaker. Schud ongeveer 15 seconden en zeef het dan in een cocktailglas. Garneer je drankje met drie koffiebonen en top het desgewenst af met vers geschuimde melk. Als je espresso in deze martini gebruikt, zorg dan dat je de best mogelijke kwaliteit gebruikt voor een optimale smaak. Voor een rijk smakende martini kun je proberen de wodka te verwarmen voordat je hem in de shaker doet. Met oefening kun je dit klassieke drankrecept onder de knie krijgen en espresso Martinis maken die je met trots kunt serveren!

De beste koffiebonen gebruiken

Een espresso martini is een heerlijke alcoholische drank die kwaliteitsingrediënten vereist om de perfecte cocktail te maken. Een van de belangrijkste componenten voor het maken van het populaire drankje is het gebruik van een espressoboon van hoge kwaliteit die gebrand is voor espresso. Bij het selecteren van de beste koffiebonen voor is een van de belangrijke factoren het vinden van de juiste branding voor je gewenste smaak en smaakprofiel. Om een espresso martini te maken die zich onderscheidt van de rest, probeer dan een melange van robusta en arabica bonen met volle, intense smaken en een complexe afdronk. Niet alleen zal deze combinatie je voltooide drankje een geweldige smaak geven, maar het zorgt er ook voor dat je gemakkelijk een verleidelijk aroma kunt creëren bij elke slok die je neemt.

Espresso martini
Espresso martini

Tips voor het maken van een geweldige espresso martini

Een geweldige espresso-martini maken kan een lastig proces zijn dat enige oefening vergt, maar het is zeker de moeite waard! Gebruik om te beginnen vers gezette espresso in plaats van espressopoeder. Dit geeft je martini een robuuste smaak en een sterkere koffiesmaak. Zorg er vervolgens voor dat je de perfecte hoeveelheid vodka toevoegt – niet te veel of te weinig – om die geweldige mix tussen knapperigheid en zachtheid te krijgen. Overweeg ten slotte een beetje eenvoudige siroop of andere zoetstof toe te voegen om het smaakprofiel af te ronden; slechts een kleine hoeveelheid is genoeg om je een geweldige espresso martini te geven zonder de smaak te overweldigen. Al met al vergt het maken van een ongelooflijke espresso-martini misschien wat geduld en experimenteren, maar als je het eenmaal geperfectioneerd hebt dan ga je nooit meer terug!

Al met al is de espresso martini een heerlijke en sterke cocktail die perfect is voor elke koffieliefhebber. Hij is gemakkelijk thuis te maken met slechts een paar ingrediënten, en hij kan ook van tevoren gemaakt worden, zodat je er nog meer van kunt genieten. Met de juiste tips en trucs kan iedereen een geweldige cocktail maken. Vergeet alleen niet er plezier in te hebben en te experimenteren om je perfecte recept te vinden!

In welk glas schenk je een espresso martini?

Martiniglas of een coupe? Dat is de vraag als het gaat om het maken van een espresso martini. Hoewel er een paar denkrichtingen zijn, denken wij dat het allemaal neerkomt op persoonlijke voorkeur. Dus, in welk glas schenk jij deze heerlijke cocktail?

Cocktails maken.

Heeft u mooie glazen gezien maar geen idee welke cocktial daar bij hoor of hoe u deze moet maken? Geen stress. Wij hebben van de meest populaire coctails de recepten online gezet. Shaken maar!
Amaretto sour Cosmopolitan Mojito
Aperol spritz Cuba libre Moscow mule
Bellini Daiquiri Pina colada
Bloody mary Dark n stormy Pornstar martini
Blue Lagoon Margarita Sex on the beach
Caipirinha Mimosa