Vragen? Whatsapp op 0623677459 of bel op 020 6200478
HomeBorrelglaasjes

Borrelglaasjes

Sterke drank drinkt men uit een speciaal glas. Voor jenever, limoncello en tal van andere populaire dranken vindt u hier geschikte borrelglazen. Van klassiek tot verrassend modern.

Borrel in een borrelglas

Traditioneel wordt een borrel uit een borrelglas gedronken. Dit glas is meestal kelkvormig en wordt tot de rand toe gevuld. Men dronk er vooral jenever uit. Tegenwoordig is ons smakenpalet veel breder dan dat. De traditionele Hollandse borrel wordt door een ouder publiek nog wel gedronken. Jongeren drinken vaak wat exotischere sterke dranken. Dat kan zowel uit een shotglas, likeurglazen als borrelglas. Welke, hangt vooral af van de drank in kwestie. Maar ook van uw eigen ideeën bij het serveren. In principe kunt u elke sterke drank serveren in borrelglazen. Een shotglas leent zich dan weer minder voor traditionele dranken als jenever en cognac. Daarvoor zijn speciale borrelglazen.

Jeneverglazen

Jenever is de drank die men in Nederland van oudsher stookt. En drinkt natuurlijk. Dit is de drank die men meestal bedoelt met ‘borrel’. Een jeneverglas is kelkvormig en klein. De inhoud daarvan is ongeveer 35 mililiter. Dit was vroeger zelfs wettelijk bepaald. Tegenwoordig mag u zelf weten in welke hoeveelheid u jenever schenkt. Wel is het zo dat een jeneverglas traditioneel tot de rand vol wordt geschonken. Daarom is ook niet ieder borrelglas geschikt om jenever in te schenken. Hier bij Horeca Centrum Amsterdam staat de inhoud van alle borrelglaasjes vermeld. Zo heeft u een idee of u het glas volschenkt of niet.

Limoncelloglazen

Limoncello is bij een jonger publiek populair. Deze drank schenkt u bij voorkeur – ijskoud – in een borrelglas. Over het algemeen zijn borrelglazen ook prima limoncelloglazen. Wel heeft u iets meer keuze. Limoncello geldt als een ‘moderne’ drank, zonder al te veel voorschriften over het schenken. Ook het moment van schenken doet ertoe. Limoncello is vaak een digestief en mag in een slank, lang glas geschonken worden. Net als een dessertwijn, bijvoorbeeld.

Likeuren uit borrelglas

Borrelglaasjes zijn ook zeer geschikt voor likeuren. Net als bij limoncello heeft u hier alle vrijheid. In een borrelglas schenkt u likeuren zoals past bij het glas. Tot de rand bij een jeneverglas, of een bodem in een groter borrelglas. De hoeveelheid die u schenkt is in beide gevallen gelijk. Bij sommige likeuren is een bepaalde manier van schenken gebruikelijk. Vaak zijn hiervoor speciale borrelglazen beschikbaar. Ook deze koopt u in de meeste gevallen eenvoudig hier.

Online borrelglaasjes kopen

Horecabedrijven en particulieren kopen borrelglaasjes bij Horeca Centrum Amsterdam. Dat gaat snel en eenvoudig. Bij ons heeft u ruime keuze aan borrelglaasjes. Zoekt u borrelglaasjes van plastic? Bij ons vindt u borrelglazen van gehard glas. Deze zijn iets netter dan plastic maar evengoed bestand tegen een stootje. Want ondanks dat bestellen bij ons eenvoudig en voordelig is, doet u dat liever niet té vaak.