Blue Lagoon

Blue Lagoon

De Blue Lagoon is een kleurrijke en verfrissende cocktail die perfect is voor een zomerse dag of een feestelijke gelegenheid. Deze cocktail heeft zijn naam te danken aan de turquoise kleur die doet denken aan een kristalheldere lagune.

Een Longdrinkglas
Drank: Blue Curaçao
Sterkte is gemiddeld
Bereiding in 3 minuten
Niveau is makkelijk

Blue Lagoon recept

Wodka: 50 ml
20 ml Blue Curaçao
Blue Curaçao likeur: 25 ml
Citroensap: 25 ml
Limonade of Sprite
IJsblokjes
Optioneel: een schijfje citroen of limoen en een kers voor garnering

Blue Lagoon

Wat zit er in een Blue Lagoon?

De Blue Lagoon cocktail is gemaakt van slechts een paar eenvoudige ingrediënten:

 • Wodka: 50 ml
 • Blue Curaçao likeur: 25 ml
 • Citroensap: 25 ml
 • Limonade of Sprite
 • IJsblokjes
 • Optioneel: een schijfje citroen of limoen en een kers voor garnering

Hoe maak je een Blue Lagoon?

Het maken van een Blue Lagoon is heel eenvoudig en vereist slechts een paar stappen:

 1. Vul een shaker met ijsblokjes
 2. Voeg de wodka, Blue Curaçao likeur en citroensap toe
 3. Schud de shaker krachtig totdat de ingrediënten goed zijn gemengd en gekoeld
 4. Giet de inhoud van de shaker in een hoog glas gevuld met ijsblokjes
 5. Vul het glas aan met limonade of Sprite
 6. Voeg eventueel een schijfje citroen of limoen en een kers toe als garnering

Hoe drink/serveer je een Blue Lagoon?

Een Blue Lagoon wordt traditioneel geserveerd in een hoog glas gevuld met ijsblokjes. Het is een verfrissende cocktail die goed past bij zomerse barbecues, zwembadfeestjes of als een feestelijke drankje tijdens een cocktailparty. Serveer het drankje met een rietje en eventueel met een schijfje citroen of limoen en een kers voor garnering.

Eventuele variaties

Er zijn een paar variaties op de klassieke Blue Lagoon die je zou kunnen proberen:

 • Green Lagoon: vervang de Blue Curaçao likeur door meloenlikeur en voeg een scheutje limoensap toe voor een groene versie van de cocktail.
 • Pink Lagoon: vervang de Blue Curaçao likeur door aardbeienlikeur en voeg een scheutje grenadine toe voor een roze variant van de cocktail.
 • Purple Lagoon: vervang de Blue Curaçao likeur door bosbessenlikeur en voeg een scheutje citroensap toe voor een paarse versie van de cocktail.
Blue Lagoon
Blue Lagoon

Geschiedenis:

Hoewel de Blue Lagoon-cocktail al tientallen jaren populair is, is de oorsprong ervan niet helemaal duidelijk. Sommige bronnen suggereren dat de cocktail voor het eerst werd gemaakt in de jaren 50 op de Fiji-eilanden, terwijl anderen beweren dat het een creatie is van een barman in de jaren 60 in de Amerikaanse staat Arizona.

Wat we wel weten is dat de cocktail in de jaren 80 en 90 een enorme populariteit genoot, vooral onder jongere drinkers. Het helderblauwe uiterlijk van de cocktail maakte het een populaire keuze voor feestjes en evenementen, en het werd al snel een van de meest herkenbare en iconische drankjes van die tijd.

Tegenwoordig is de Blue Lagoon nog steeds een populaire cocktail, zowel thuis als in bars en restaurants over de hele wereld. Het is een heerlijk verfrissend drankje dat gemakkelijk aan te passen is aan ieders persoonlijke smaak en voorkeuren. Of je nu een fan bent van de klassieke versie of een van de vele variaties uitprobeert, de Blue Lagoon is een cocktail die altijd indruk maakt.