Vragen? Whatsapp op 0623677459 of bel op 020 6200478
HomeBlast Chiller

Blast Chiller

Versheid en houdbaarheid zijn in de horeca van het grootste belang. Om piekbelasting aan te kunnen bereid u de bereiding van diverse gerechten zorgvuldig voor. Tegelijk doet u natuurlijk geen enkele concessie aan de versheid daarvan. Kies daarom voor een van de blast chillers – of shock vriezers – uit ons aanbod. Daarmee koelt u gerechten snel, mét behoud van versheid.

Wat is een blast chiller?

Bij reguliere koeling van gerechten en ingrediënten gaat meestal kwaliteit verloren. Tijdens het koelen bevindt een product zich namelijk een tijdje niet op de ideale temperatuur en is dan vatbaar voor bederf. Met een blast chiller verkort u deze periode tot een minimum en brengt u etenswaren sneller op een goede bewaartemperatuur. Als u veel ingrediënten en gerechten gekoeld bewaart, is een blast chiller zo goed als onmisbaar. Niet voor niets verplicht de EU restaurants en horecagelegenheden gebruik te maken van een shock freezer voor het koelen van etenswaren, zodat de kans op bederf kleiner is.

Hoe werkt chiller koeling?

De technologie van een blast chiller is feitelijk identiek aan die van een koelkast. Wel is het zo dat, omdat een shock vriezer nou eenmaal véél sneller koelt, deze veel meer stroom gebruikt. Ook zijn blast chillers doorgaans prijziger dan koelkasten. Een belangrijk verschil is dat u geen levensmiddelen langdurig in de blast chiller bewaart. Waar u in een reguliere koelkast items tot wel enkele dagen bewaart, gebruikt u de blast chiller zo lang als nodig is om etenswaren (snel) te koelen. Daarna kunt u deze bewaren in een reguliere koelkast. Zelfs als u meerdere koelkasten gebruikt, heeft u meestal maar één blast chiller nodig. Daarmee kunt u ook rekening houden bij uw keuze voor een blast chiller.

Ons aanbod chillers

Hier bij Horeca Centrum Amsterdam vindt u diverse blast chillers en shock vriezers. Deze hebben verschillende afmetingen en een praktisch formaat. Zo plaatst u eenvoudig nog een reguliere koelkast of vriezer op veel van deze chillers. Zo zijn uw producten slechts zéér kort buiten de koeling, wanneer u ze van de blast chiller naar de koeling verplaatst. Voor kleinere keukens vindt u hier ook enkele zeer compacte blast chillers, die weinig beroep doen op eventueel schaarse ruimte in uw keuken. In alle gevallen vindt u hier een passende blast chiller.

Online blast chiller kopen

Zoekt u een blast chiller voor uw keuken? Een blast chiller bestellen bij Horeca Centrum Amsterdam is om meerdere redenen logisch. U profiteert van een ruim aanbod scherp geprijsde chillers en shock vriezers, terwijl wij u de bezorging uit handen nemen. Ook grotere horeca-apparaten bezorgen wij namelijk al binnen enkele dagen op locatie. Kies voor een nieuwe, energiezuinige blast chiller waarmee u ingrediënten en etenswaren optimaal vers en lekker houdt. Ontdek ons veelzijdige aanbod en bekijk de specificaties van de producten voor meer informatie.

Horeca apparatuur assortiment

Bent u opzoek naar ander apparatuur voor de horeca? Wij hebben een zeer ruim assortiment van horeca apparatuur Nieuwsgierig? Bekijk hier ons gehele assortiment.

Bain marie Koffiezetapparaat
Bakplaat Magnetron
Barkoeling Milkshaker
Blast chiller Opzetkoelvitrine
Blender Pastamachine
Broodrooster Percolator
Chafing dish Pizzaoven
Citruspers Poffertjesplaat
Combisteamer Rookoven
Contactgrill Salamander
Display koelkast Sapcentrifuge
Flessenkoelkast Snijmachines