Vragen? Whatsapp op 0623677459 of bel op 020 6200478
HCABierafschuimer

Bierafschuimer

In een bar of café neemt het tappen van een biertje haast mythische proporties aan. Precies twee vingers schuim, recht afgesneden en bij voorkeur in een nat glas. Al verschillen de meningen over dat laatste. Een recht afgesneden schuimkraag bereikt u echter alleen met een goede bierafschuimer of bierspatel. Gelukkig vindt u die hier volop.

Waarvoor dient een bierafschuimer?

Met een bierafschuimer schuimt u de kraag van een biertje af. Een pilsje om precies te zijn, want speciaalbieren mogen een bolle schuimkraag hebben en die mogen ook zeker dikker zijn dan twee vingers. Maar bij een regulier pilsje is het gebruikelijk deze af te schuimen. Dat levert een mooi biertje op, maar is ook hygiënischer. De bierafschuimer staat in water en het afschuimen van het biertje brengt een dun laag je water aan op de schuimkraag. Dit laagje vangt vuil en stof op en blijft, als het goed is, zitten. Zo drinkt uw gast het glas leeg zonder stof of vuil uit de lucht mee te nemen.

De beste bierafschuimers voor een perfect biertje

Natuurlijk is een bierafschuimer of bierspatel een van de eenvoudigste accessoires voor achter de bar die er zijn. In feite niets meer dan een dun latje van kunststof of metaal. Wel beschikt een goede bierafschuimer natuurlijk over een duidelijke greep, waaraan u de afschuimer vastneemt. Niet heel ingewikkeld. Van een goede bierspatel heeft u vele jaren plezier. Door zijn kleine afmetingen raakt u er hooguit eens een keer een kwijt, maar vervangen is zo gebeurd. Hier bij Horeca Centrum Amsterdam bestelt u tenslotte eenvoudig een voorraad bierafschuimers waarmee u nog wel even vooruit kan.

Hoe gebruikt men een bierafschuimer?

Het gebruik van een bierafschuimer lijkt zo eenvoudig als het item zelf. Dat is ook zo, tot op zekere hoogte. Het is simpelweg een kwestie van het overtollige schuim van het glas afvegen. Toch is daarmee niet alles gezegd. Allereerst is het belangrijk dat u de bierspatel los in de hand neemt. U plaatst de afschuimer onder een lichte hoek op het glas en veegt in soepele beweging over het glas heen. Dat is belangrijk omdat u anders schuim het glas in duwt. Door de bierafschuimer iets naar u toe te kantelen, terwijl u van u af veegt, snijdt u de schuimkraag als het ware van het glas.

Online bierafschuimer kopen

Alles voor het tappen van het perfecte biertje vindt u hier bij Horeca Centrum Amsterdam. Van mooie bierglazen tot barkranen waarmee u de glazen weer afspoelt. Vanzelfsprekend ontbreken bierafschuimers niet in ons aanbod. Kies voor onder meer metaal en kunststof en neem deze mee in uw bestelling van andere horecabenodigdheden. Zo heeft u in één keer alles voor achter uw bar of in uw zaak. Ook thuis kunt u met een bierafschuimer aan de slag, want deze kunt u – óók als particulier – per stuk bestellen.