Heeft u vragen? Bel ons op: 020-6200478
HCABarmaatje

Barmaatje

Ervaren horecapersoneel kan natuurlijk met een drankje overweg. Een perfect getapt biertje, een wijnglas met precies de juiste inhoud en ook een cocktail gaat prima op gevoel. Toch is het zeker zo professioneel om niet altijd op uw eigen gevoel te vertrouwen of op dat van uw medewerkers. Met een barmaatje meet u de inhoud van een drank of ingrediënt perfect af en zet u uw gasten zo altijd hetzelfde drankje voor.

Waarom een barmaatje?

In elke horecagelegenheid gaan talloze drankjes over de bar. Daarbij vertrouwen uw gasten op consistente kwaliteit. Hetzelfde drankje moet ook echt altijd hetzelfde drankje zijn. Dat is meestal natuurlijk ook geen probleem, want de meeste dranken bestaan uit één drank of ingrediënt. Anders is dat bij mixdranken of cocktails. Hierbij komen barmaatjes enorm van pas. Door bijvoorbeeld de inhoud van alcoholische dranken perfect af te meten, zet u uw gast altijd een heerlijk drankje voor, terwijl u geen drank verspilt. Natuurlijk is het ook voor de smaal belangrijk dat de verhoudingen perfect zijn.

Inhoud barmaatje

De precieze inhoud van een barmaatje verschilt per barmaatje. Hier bij Horeca Centrum Amsterdam vindt u barmaatjes met een inhoud van onder meer 40, 50 en 75 cl. De meeste barmaatjes beschikken over een ingegraveerde maatvoering, dus u bent zeker niet aan één hoeveelheid gebonden. In een barmaatje van 75 cl meet u zo bijvoorbeeld ook 25 of 50 cl af. In de praktijk werkt een barmaatje dat u vult tot de rand natuurlijk altijd het makkelijkst. In plaats van voorzicht schenken, schenkt u het barmaatje in één keer vol. Bij grote drukte is dat toch altijd het makkelijkst, vandaar dat de totale inhoud zeker van belang is bij de aanschaf van barmaatjes.

Wie gebruiken barmaatjes?

In lang niet elke horecagelegenheid gebruikt men barmaatjes voor het afmeten van mixdrankjes en cocktails. Een ervaren barkeeper of cocktailshaker heeft hier dan ook meestal wel gevoel voor en wellicht is de aanblik van iemand die op gevoel de cocktails mixt net iets authentieker. Toch is en blijft een barmaatje een handig middel om kwaliteit consistent te houden. Ook voor minder ervaren personeel wordt het werk zo veel eenvoudiger. Standaard een barmaatje achter de bar is dan ook eigenlijk altijd een goed idee.

Online barmaatje kopen

Alles dat u nodig heeft voor uw horecazaak en meer. Dat vindt u hier bij Horeca Centrum Amsterdam. Dat geldt voor barmaatjes, glazen, barkranen en nog veel meer. En al deze handige accessoires en items hoeft u natuurlijk niet aan te schaffen voor uw zaak, want ook particulieren kunnen hier een barmaatje kopen. Deze zijn in de meeste gevallen namelijk per stuk verkrijgbaar. Bestellen is eenvoudig en uw bestelling wordt, in Nederland en België, meestal binnen één week geleverd. Zorg voor een consistente kwaliteit van uw aanbod cocktails en mixdranken en schenk drank met behulp van een barmaatje.

Bar tools assortiment

Bent u opzoek naar andere bar tools? Wij hebben een zeer ruim assortiment verschillende tools voor cocktails of voor achter de bar. Bekijk ons gehele assortiment.

Bar caddy Glazenrek
Barkraan IJsemmer
Barlepel Ingrediëntenbak
Barmaatje Jiggers
Barmat Kelnersmes
Bierafschuimer Maatschenker
Champagnekoeler Melkkannen & roomkannen
Citroenpers Mix glas
Cocktail zeef Muddler
Cocktails set Non drip
Cocktails shaker Resttrechter
Dienbladen Schenktuit
Flesafsluiter Speed rails
Flesopener Strainer
Glazenborstel Wijnkoeler